Aquest es el meu blog de l'assignatura de les NTICEDU, les noves tecnologies de l'informació i la comunicació a l'educació.



La meva intenció és anar-hi afegint notícies sobre l'apropament de les noves tecnologies als més necessitats, gràcies a tots els que d'alguna manera es sensibilitzen i solidaritzen amb aquests.
També hi vull penjar notícies relacionades amb l'esport.



jueves, 30 de septiembre de 2010

AVALUACIÓ INICIAL PAC 1.2

PREGUNTES DE RESPOSTA NUMÉRICA PAC 1.2

  1. Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: ___8__
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: __9___
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : ____9___
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: __7___
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: ___8__
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: __2___
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___8__
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: ___7__
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: ___8___
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: ____8____

8 comentarios:

  1. Hola Carol, el teu missatge provocador ha estat:

    Hola Teresa! Desprès de veure les teves puntuacions de la PAC1.1 inicial observo que vas puntuar amb un 9 la pregunta de TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement i amb un 5 la pregunta de TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes, no creus que si acceptes que els professionals han de ser competents en les diferents tècniques, també entens que les TIC són necessàries per transmetre aquests coneixements? Encara mantens aquesta puntuació?

    La meva resposta és:
    Contestant a la Carol,
    Sembla una incongruéncia oi? Potser aqui no canviaria tant la meva puntuació perquè entenc que que les professorat ha de ser competent en les tècniques que asseguren la correcte transmissió de coneixement, així com en altres competències, però no és l'unica via per a transmetre coneixement. Els professionals han d'estar sempre preparats amb les TIC i sense també. I Això que jo sóc de les que utilitzo les TIC per adaptar molts materials d'aprenentage al meu centre.
    Gràcies Carol, per fer-me romiar.
    Petons,

    ResponderEliminar
  2. Hola Carol t'envio un missatge provocador:

    Creus que els debats de la UOC han de millorar moltíssim? En quin aspecte?

    Petons!

    ResponderEliminar
  3. Hola Pilar, gràcies per recordar-me que aquest es un aspecte que ara ja no valoraria de la mateixa manera. T'he de dir que degut al meu desconeixement sobre la UOC i els seus debats vaig puntuar-ho com a millorable amb un 7, però desprès dels debats que porto realitzats aquest semestre..t'he de dir que la puntuació no seria d'un 7, però potser d'un 4 si, doncs penso que tot sempre es pot millorar.
    Salutacions!

    ResponderEliminar
  4. Hola Carol, el teu missatge provocador ha estat:

    Hola! Desprès de veure les teves aportacions i les teves decisions numériques respecte a les preguntes de la minipac 1.1 inicial...observo que vas puntuar amb un 8 que el canvi tecnológic determina el canvi social...encara penses el mateix??doncs desprès d'estudiar tot el temari, no has canviat la teva manera de pensar??
    Salutacions!

    I la meva contestació:

    Hola Carol,

    Doncs continuaria deixant aquest 8 en relació a que les noves tecnologies determinen un canvi social.

    I per què no poso un 10?
    Perquè penso que les persones tenim molt a veure al respecte.
    Les tecnologies les fem les persones, i nosaltres som les que decidim quin us fer-ne. I depenent d'aquest ús que només nosaltres podem decidir, les tecnologies ens podran ajudar a avançar, a tenir un canvi social...o no.

    Tenim les tecnologies al nostre abast (en aquesta societat tant desenvolupada...), però, realment som capaços de treure el profit que podríem treure-li amb un millor ús (o més eficaç)?

    Com ho veus?


    :)

    Mª José

    I ara aprofito per fer-te un missatge provocador,

    Veig que tu també has puntuat aquesta afirmació amb un 8...
    Com t'he preguntat abans... penses som capaços de treure el profit que podríem treure-li a la tecnologia, tant com per a que determini un canvi social?

    Encara penses que es mereix un 8? O has canviat la teva opinió / puntuació al respecte??

    Mª José

    ResponderEliminar
  5. Hola Carol!
    Després del debat,encara estàs a favor d'algun tipus de determinisme?
    Salutcions

    Paqui García

    ResponderEliminar
  6. Hola Mª José, respecte al que em pregutnes, t'he de respondre que jo si que continuo puntuant amb un 8...doncs no li fico un 10 perquè considero qu es produeix un canvi social si o si!però penso que sempre que hi ha un canvi tecnológic acaba provocant un canvi social, bé sigui positiu o negatiu. No obstant afirmo que no li treiem profit a tota la tecnologia que tenim a l'abast i no sabem fer-ne un bon ús.

    ResponderEliminar
  7. hola Paqui desprès del debat, puc dir que en alguns aspectes continuo pensant d'una forma molt sociodeterminista...però gràcies a tot el que ens em documentat i el que he compartit amb vosaltres, hi ha altres sectors on ja no ho tinc tant clar..i potser seria més tecnodeterminista.
    Salutacions!!

    ResponderEliminar
  8. Hola Carol!
    Sobre la teva pregunta la TE1 fiques que la Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC, puntada amb un 5, encara continues pensant el mateix? i perquè aquesta puntuació?
    Crec que li posaria un 3 ja que el canvi en aquesta resposta té a veure amb el camp d’acció de la TE, que no es centra en oferir recursos i eines informàtiques.El camp d’acció de la TE és el disseny, l’anàlisi, l’aplicació i l’avaluació de situacions mediades d’aprenentatge pel que fa als processos seguits.
    Sautacions
    Paqui García

    ResponderEliminar